Wat doet een loopbaancoach?

Gaby Remmers

Wat doet een loopbaancoach?

Als loopbaancoach in Breda help ik je bij het vinden van wat je echt wilt met betrekking tot je werk. Samen gaan we kijken wat jou drijft en waar jouw krachten liggen. Vragen waarvan de antwoorden niet een, twee, drie op tafel liggen. Het kan een verwarrend proces zijn om hier zonder hulp de juiste antwoorden op te vinden. Met mijn loopbaan coachingspraktijk in Breda ondersteun ik juist bij deze belangrijke vraagstukken.

Ik help je bij het helder krijgen van de verschillende puzzelstukken en breng structuur aan in de chaos die jij voelt. Samen gaan we zorgen dat de belangrijkste puzzelstukken overzichtelijk op een rij worden gezet. Om aan de hand hiervan te kijken welke werkzaamheden en banen hierbij aansluiten. Maar daarbij blijft het niet, ook de belangrijke vervolgstappen worden besproken. We stellen een actieplan op zodat jij jouw passende baan ook daadwerkelijk gaat vinden. Ik ondersteun en motiveer je om ook echt de stappen te zetten naar een baan die bij jou past.

Coachingsprogramma op maat

In ongeveer 6 gesprekken gaan we samen, stap voor stap, op zoek naar de baan die écht bij je past.

We beginnen breed om zo goed mogelijk inzicht te krijgen in jouw pleziergevers, kwaliteiten, vertoond gedrag, blinde vlekken en waarden.

Ik ga in gesprek met jouw omgeving om 360 graden feedback te krijgen. Dit geeft waanzinnig waardevolle inzichten over hoe anderen jou zien.

Vervolgens kom je tot jouw drijfveer. Dit is de kapstok die jij gebruikt om het type werk en omgeving te vinden die bij je passen.

We maken een stappenplan zodat je met focus die passende baan ook echt gaat vinden.

Voorafgaand aan het coachgesprek geef ik je praktische opdrachten waar je thuis mee aan de slag gaat. Tijdens het gesprek gaan we hier verder mee aan de slag.
Het resultaat na 6 gesprekken is dat je weer het gevoel hebt dat je het verder zelf kan. Nog niet alles hoeft 100% helder en uitgekristalliseerd te zijn. Maar je weet waarvoor je wilt gaan en welke stappen je kunt zetten.
Wat altijd voorop staat is dat we kijken wat JIJ nodig hebt; wat jou verder helpt. Daar passen we het programma op aan; uiteraard in onderling overleg.

Hoe ondersteun ik jou?

Ik zorg dat je met een frisse blik naar jezelf kijkt.

Ik help je bij het structureren van je gedachten, ik bied je een ander perspectief en ik stimuleer je over te gaan tot actie. Weg met die beren op de weg!

Ik luister, ik vraag, ik spiegel, ik daag uit en ik prikkel. Ik stel soms lastige maar noodzakelijke vragen en daag je uit om met een frisse en eerlijke blik naar jezelf te kijken. Ik doe dit altijd zonder oordeel en in een veilige omgeving.

Ik geef je praktische opdrachten die je verder brengen in jouw zoekproces.

Stap voor stap gaan we samen op zoek naar de baan die écht bij je past.

Het resultaat:
Je weet waarvoor je wilt gaan en welke stappen je kunt zetten naar de baan die bij je past.