Blog: Alleen in de auto rijd ik veel fijner

Gaby Remmers
Als ik alleen in de auto zit, rijd ik het lekkerste. Gewoon op mijn manier. Maar ik rijd niet altijd alleen. Ik merk dat ik dan minder relaxt rijd. Ik denk dan dat de medepassagier bepaalde verwachtingen heeft over de juiste manier van rijden. En dat hij natuurlijk ook een oordeel heeft over mijn rijstijl.

Let wel: ik denk dit; het is niet zo. Dus dat minder relaxte gevoel wordt veroorzaakt door mijn eigen gedachten. Door mijn stemmetjes in mijn hoofd. Mijn antwoord op mijn stemmetje: “Ik rijd prima. Vertrouw gewoon op jezelf ongeacht wie naast je in de auto zit”.

Stiekem hebben we allemaal wel eens last van die stemmetjes over wat anderen al dan niet verwachten en denken. Ook op het werk. Vertrouw gewoon op jezelf. Op je eigen inschattingsvermogen en op je kwaliteiten. Dat maakt het (werk)leven echt een stuk relaxter.